Zorg op afstand: een digitale preoperatieve screening voor anesthesie

Waarom zou je naar het ziekenhuis komen voor een preoperatieve screening (POS) als dat in jouw situatie ook prima online of telefonisch kan? De digitale POS van ConsultAssistent helpt hierbij! Bij ConsultAssistent realiseren we dagelijks oplossingen voor het verbeteren en innoveren van de zorg. Wij geloven dat er veel meer zorg buiten de muren van het ziekenhuis kan plaatsvinden. Zodat patiënten alleen naar het ziekenhuis komen als dat echt nodig is!

Onze online POS is een digitale vragenlijst die de patiënt thuis invult vóór een operatie of onderzoek. Aan de hand van de antwoorden bepaalt de anesthesioloog snel en eenvoudig of de patiënt vooraf op het poliklinisch preoperatief spreekuur moet komen. In veel gevallen kan deze afspraak prima telefonisch of is er zelfs geen afspraak nodig. De voorlichting kan ook digitaal op maat worden aangeboden. Dat scheelt de patiënt een ritje naar het ziekenhuis en zorgt ervoor dat de anesthesioloog meer tijd heeft voor andere patiënten. Uiteraard is een afspraak in het ziekenhuis altijd mogelijk als de patiënt dat wil.

De patiënt vult in een adaptieve vragenmodule de voor hem of haar relevante vragen ter voorbereiding op de operatie in. De antwoorden komen automatisch op de juiste plek in het EPD, zoveel mogelijk als gestructureerde Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB’s), voor de juiste zorgprofessionals. Op deze wijze stroomlijnt het de processen, reduceert het de kans op fouten, levert het tijdswinst op en worden zowel de patiënt als de zorgprofessionals ontlast. De data kan bovendien ook gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering en voor onderzoek. Kortom, een grote verbetering en zinnige(re) zorg.

Screenshot van POS

Onze online POS voor anesthesie is onderdeel van een bredere intake voor een operatie. Voor de operatie moet de patiënt namelijk op verschillende afdelingen iets regelen. In de komende periode voegen we deze benodigde modules zoals de verpleegkundige intake toe. Ook komt er voorlichting voor de patiënt over onder andere de anesthesie en informatie over de voor- en nazorg. Door deze digitale intake hoeft de patiënt niet meer met ‘papieren’ vragenlijsten onder de arm langs een carrousel van verschillende zorgprofessionals voordat een operatie kan plaatsvinden. Want dat kan anno 2020 eigenlijk gewoon niet meer!

Benieuwd geworden naar onze online POS? Vraag dan een demo aan.